logo
RNTV Live

SĂRBĂTOAREA FLORIILOR, GOANA DUPĂ PEȘTE

Costin

Romanii au inceput goana dupa peste, pentru sarbatoarea Floriilor. In mod special cei care au tinut post au dezlegare la acest aliment, astfel cain piete este aglomeratie. Sunt insamulti clienti care isi doresc un produs proaspat, tocmai de aceea cauta alternative. La Pastravaria de la Moara Domneasca, ce apartine Directiei Silvice Prahova, se fac comenzi pe banda rulanta. Pestele este cumparat direct din bazine, sau livrat in magazine. In acest fel clientii au siguranta capastravul este proaspat, si achizitionat si la un pret atractiv.

Este forfota mare in piata de peste, de la Halele Centrale din Ploiesti. Fie ca au venit sa cumpere, ori doar sa vada oferta, clientii se opresc in fata fiecarei vitrine si analizeaza cu atentie preturile.

La Pastravaria Moara Domneasca, administrata de Directia Silvica Prahova, cea mai mare de ses din tara, infiintata in 1978, pastravul curcubeu este de cea mai buna calitate. Pestii crescuti in semilibertate sunt o sursa excelenta de hrana sanatoasa, in special prin Omega 3 si nutrienti. Cum se apropie Floriile, in aceste zile este activitate intensa in pastravarie. Se sorteaza pestii si se pregatesc pentru vanzare.

De Florii se mananca peste, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Pastelui, dupa cea din ziua Bunei Vestiri. Biserica ortodoxa da dezlegare la peste, pentru ca se spune ca in aceasta zi Iisus ar fi cerut sa manance peste. In popor se spune ca pestele consumat in aceasta zi are puteri tamaduitoare si cine mananca se va lecui de orice boala.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor