Sursa; kanald.ro

Creștinii îl sărbătoresc astazi, 27 iulie pe Sfântul Pantelimon, vindecător de orice boală. Această sărbătoare este marcată cu cruce neagră în calendarul creștin ortodox. Află povestea Sfântului Pantelimon si ce este bine să faci azi.

Povestea Sfântului Pantelimon

 Acesta a fost fiul unei mame creștine și a unui tată păgân, care era, însă, un om cinstit, avand educație creștină,  în timpul persecuției lui Dioclețian.

Sfântul Pantelimon a învățat mai întâi gramatica, apoi filosofia, și medicina deoarece a dorit tatal sau. La naștere a primit numele Pantoleon, după care a fost numit Pantelimon, care înseamnă „întru totul milostiv”.

“El era doctor nu numai de răni, ci şi de sărăciile omeneşti, căci toţi primeau de la dânsul milostenie îndestulată şi, cu îndurările lui, săracii se îmbogăţeau. Lui îi ajuta darul lui Dumnezeu ca doctorie, căci i se dăduse de sus darul tămăduirilor. Şi nu tămăduia toate bolile, atât cu doctoriile cele cumpărate, pe cât cu chemarea numelui lui Iisus Hristos.

Atunci el s-a arătat că nu mai este Pantoleon, ci Pantelimon, adică “întru tot milostiv”, prin numire şi cu lucrul, arătând la toţi mila, nelăsând pe nimeni să plece de la dânsul nemângâiat”. (Vieţile Sfinţilor)

O poveste eroica de a sa este ca a salvat un copil mușcat de viperă, după cum s-a rugat lui Dumnezeu.

De ce ne păzeste Sfântul Pantelimon

Acesta păzeste gospodăriile de grindină şi le purta noroc celor care călătoresc oe furtuni. De asemenea, se spune că Sfântul Mucenic Pantelimon alungă paguba, teama şi neliniştea din casele celor care îl cinstesc prin rugăciune, dăruind săracilor poame, pepeni, dovlecei şi porumb. Conform obiceiurilor străvechi, în ziua în care este prăznuit Sfântul Pantelimon se mănâncă preparate din porumb şi dovlecei, pentru a avea energie în timpul iernii.

De Sfântul Pantelimon nu se lucrează

Tradițiile populare spun că oamenii nu trebuie sa lucreze in aceasta zi, iar cei care nu respectă tradiţia se pot îmbolnăvi de afecţiuni grave sau potavea parte de necazuri şi de pagube în viaţa de familie.

În cazul în care o gospodină va toarce în acestă zi, Sfântul o pedepseşte şi-i moare vaca.

RUGĂCIUNEA SFÂNTULUI PANTELIMON POATE FI ACCESTA AICI.

Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon este unul din cei mai populari sfinţi din calendarul creştin, chemat adeseori de cei aflaţi în suferinţă, fiind grabnic vindecător.

Sursa: evz.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *