logo
RNTV Live

Săptămâna Verde la Ministerul Mediului: A avut loc primul atelier din seria celor organizate de Asociația Nature Talks

439887155_965469535579050_5349689849422055387_n
Constantin Corina

”Așa cum știți, cele 100 de milioane de lei pentru Programul Saptamana Verde pot fi accesate prin Ministerul Educației – România care gestionează programul prin inspectoratele școlare. Sunt bucuros că există inițiative precum cea a Asociației Nature Talks care vin în sprijinul dorinței de a schimba comportamentul nostru, al tuturor, în viața de zi cu zi, de a dezvolta un simț al responsabilității individuale și comunitare în raport cu natura. Voi, copii, sunteți motivul pentru care luptăm pentru o țară mai curată, voi sunteți adevărații ambasadori ai României responsabile!” a transmis Mircea Fechet.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a inaugurat astăzi, în cinstea Zilei Pământului, primul din seria de ateliere organizate de Asociația Nature Talks, care va avea loc în perioada 22-26 aprilie, la sediul Ministerului Mediului.

Prin intermediul unor machete, jocuri și experimente adaptate din programul Școala de Mediu, mai multe clase din ciclul primar vor avea ocazia să descopere informații captivante și importante despre diverse aspecte ale mediului în cadrul unor ateliere de mediu gratuite.

Aceste ateliere vor acoperi teme precum poluarea atmosferică, colectarea separată a deșeurilor, eficiența energetică, reducerea risipei alimentare și importanța reciclării, inclusiv sistemul garanție-returnare (#SGR). Astfel, elevii vor putea înțelege mai bine impactul acțiunilor lor asupra mediului și vor fi încurajați să adopte practici mai sustenabile în viața de zi cu zi.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor