Proiectul de construcție a unui pod peste râul Mureș, destinat să lege localitățile Blandiana și Șibot din județul Alba, a stagnat de cinci ani, lăsând zona într-o stare de abandon. Deși fondurile au fost alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), șantierul este acum acoperit de buruieni care ajung până la un metru înălțime.

Construcția, care ar fi trebuit să faciliteze accesul spre Alba Iulia și Cugir, a fost abandonată după ce au fost realizate doar rampele și grinzile. Proiectul, estimat inițial la 8,29 milioane lei cu TVA inclus, a fost blocat din lipsă de fonduri și neactualizarea valorilor contractuale, scrie Ziarul Unirea.

„Prima licitație pentru podul dintre Acmariu (Blandiana) și Balomir (Șibot) a avut loc în 2019. Proiectul este vital pentru navetiștii din zonă, care acum sunt obligați să parcurgă rute ocolitoare care le consumă timp prețios,” subliniază Ziarul Unirea.

În prezent, contractul cu constructorul inițial a fost anulat. Se pregătește o nouă licitație pentru selectarea unui alt constructor, dar până atunci, șoferii din zonă continuă să se confrunte cu inconvenientele rutei ocolitoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews