logo
RNTV Live

Salvatorii au gestionat peste 1.500 de situații de urgență într-o singură zi

explozie
Erika Stoica

chipajele de salvatori au avut zi plină ieri, gestionând peste 1.500 de situații de urgență în întreaga țară. Aceste intervenții au inclus incendii, acordarea asistenței medicale în cazul unor accidente rutiere grave și alte intervenții necesare. Salvatorii au oferit măsuri de prim ajutor pentru 1.300 de persoane aflate în dificultate și au intervenit la 62 de incendii și la șase accidente rutiere grave. De asemenea, au acționat în sprijinul comunităților și bunurilor acestora în 167 de situații, salvând 4 persoane aflate în situații critice. În plus, au fost transmise 13 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, referitoare la fenomene hidro-meteorologice periculoase și prezența urșilor în anumite zone, precum și dispariția unui minor.

Centrul Operațional Național monitorizează dinamic situațiile de urgență pentru a dispune măsurile necesare cu eficiență.

Pentru informații despre prevenirea și reacționarea în cazul situațiilor de urgență, cetățenii sunt îndrumați să acceseze platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, fiipregatit.ro, și să descarce aplicația DSU, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor