Un nou caz de turiști nepregătiți pentru dificultatea traseelor montane a avut loc pe Jepii Mici, unde o familie epuizată fizic a fost incapabilă să continue drumul. La capetele acestui traseu, panouri de avertizare indică clar necesitatea unei bune pregătiri fizice și a unui echipament adecvat, însă se pare că aceste avertizări nu au fost luate în considerare.

Salvamontiștii au solicitat sprijin aerian de la POA Brașov. Un salvator montan a fost troliat din elicopter și a recuperat copilul familiei aflate în dificultate. Pe măsură ce echipa de salvatori montani cobora spre familia epuizată, aceștia au întâlnit un alt turist care nu se mai putea deplasa din cauza unei entorse. Și acest turist a fost recuperat cu ajutorul elicopterului prin trolierea salvatorului montan.

Cei doi părinți ai familiei vor fi coborâți în siguranță de o altă echipă de salvatori montani. Intervenția, extrem de dificilă și complexă, se va încheia târziu în noapte.

Acest incident subliniază încă o dată importanța informării corecte și a pregătirii adecvate înainte de a porni pe traseele montane dificile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews