logo
RNTV Live

Salvamont România este prezentă împreună cu delegații din Gorj, Mureș și Argeș la Congresul Internaţional de Salvare din Suedia!

438717079_752096417052213_5943158564209975699_n
Constantin Corina

Salvamont România va fi reprezentat de o delegație formată din salvamontiști din județele Gorj, Mureș și Argeș la Congresul Internațional de Salvare pe pârtiile de schi, care va avea loc între 19 și 28 aprilie 2024 în stațiunea montană Riksgränsen din Suedia.

Evenimentul este organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) care reunește 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline.

Congresul este o oportunitate pentru salvamontiştii români de a face schimb de experienţă cu alți salvatori montani, cu alte asociaţii naţionale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.

Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegaţia României va prezenta modul de organizare al structurilor Salvamont, de formare profesională inițială si continuuă, soluțiile de salvare montană bazate pe inalta tehnologie si inteligenta artificiala lansate în ultima perioada în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.

România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun şi cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activităţii de salvare montană. De asemenea, este recunoscută și pentru soluţia de desfăşurare a activităţii în structură mixtă (angajaţi şi voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum şi ca prima ţară din Uniunea Europeană care a reuşit reglementarea aceste profesii – a transmis Salvamont România printr-o postare pe facebook.

Salvamont România este unica structură de salvare din țara noastră care este membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare Montană (CISA IKAR), F.I.P.S. – Federația Internațională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația Internațională a Salvatorilor cu Drone. Această afiliere îi conferă salvamontiștilor români o poziție deosebit de favorabilă în rândul țărilor cu activitate de salvare montană, asigurând o calitate constantă a serviciilor lor la standarde înalte.

La acest eveniment vor participa aproximativ 150 de salvatori din 17 țări.

Foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor