logo
RNTV Live

Salariul minim va crește începând cu 1 iulie. Aproape 1,5 milioane de români vor primi în plus

bani bani bani
Constantin Corina

Salariul minim va crește la 2.300 de lei net începând cu 1 iulie. Peste 1,5 milioane de angajați români sunt plătiți în prezent cu salariul minim pe economie

Salariul minim va crește de la 1 iulie. Guvernul a decis o majorare de aproximativ 230 de lei net, afectând peste 1,5 milioane de angajați. Presați de Uniunea Europeană, guvernanții au fost nevoiți să mărească salariul minim.

Venitul minim pe economie va fi de 3.700 lei brut, începând cu 1 iulie, traducându-se într-un salariu mediu net de aproximativ 2.300 de lei. Majorarea a luat în calcul rata inflației, Produsul Intern Brut și salariul mediu pe economie. Conform unei Directive Europene, salariul minim ar trebui să ajungă la 50% din salariul mediu brut.

Totodată, Guvernul a aprobat o ordonanță prin care 100.000 de angajați vor primi un bonus de 10% la salariu începând din luna viitoare, după protestele recente.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 iulie salariul minim va crește la 3.700 de lei brut, menținând facilitățile acordate angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe până la sfârșitul anului. Aceasta este decizia luată în Consiliul Tripartit, alături de sindicate și patronate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor