logo
RNTV Live

S-au publicat detaliile cu privire la înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul 2024-2025

Cum_sa_construiesti_o_relatie_apropiata_cu_elevii_din_prima_zi_de_scoala
Constantin Corina

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a transmis într-un mesaj pe facebook următorul mesaj: „Colegii mei au adunat cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri legate de înscrierea la şcoală în 2024. Nu uitaţi: înscrierile sunt programate în perioada 11 aprilie – 14 mai! În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi informaţiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde şi programul de funcţionare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat şcolar”.

De asemenea, cei care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2024 pot fi înscriși, cu condiția să aibă o recomandare pentru înscrierea în învățământul primar, emisă fie de unitățile de învățământ preșcolar, fie de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) sau Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE), în funcție de circumstanțe.

Pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate, sunt necesare:

  • înregistrarea cererilor de evaluare la CJRAE/CMBRAE, conform condițiilor stabilite în Metodologia de înscriere în învățământul primar;
  • planificarea și comunicarea programării pentru evaluare de către CJRAE/CMBRAE;
  • desfășurarea evaluării de către aceste instituții;
  • eliberarea/retransmiterea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau grupa mare către părinți;
  • soluționarea situațiilor excepționale de amânare a înscrierii în învățământul primar de către Comisia județeană/a municipiului București.

Copiii cu vârsta de 6 ani până la 31 august 2024 sunt eligibili.

Evaluarea CJRAE/CMBRAE se adresează copiilor care nu au frecventat grădinița sau celor care s-au întors din străinătate. Această evaluare are loc între 28 martie și 10 aprilie 2024, atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât și în centre special desemnate din județ/municipiul București, prioritizându-se grădinițele.

Afișarea listelor

  • 29 mai (pentru prima etapă de înscriere): afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere
  • 21 iunie (pentru a doua etapă de înscriere): afişarea în fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor