În data de 29 decembrie 2023, a avut loc semnarea contractului pentru execuția lucrărilor la Penitenciarul din Berceni, județul Prahova. Acest viitor centru de detenție va oferi 1000 de locuri, dintre care 900 sunt destinate deținuților în regim închis, iar restul de 100 pentru cei cu regim de maximă siguranță.



Prin acest proiect, se urmărește sporirea capacității de cazare pentru regimul de maximă siguranță și închis în penitenciarele din regiunea de sud a țării, reducând astfel procentul de ocupare medie sub 100%. Alina Gorghiu, ministra justiției, a subliniat importanța acestui proiect în contextul modernizării sistemului penitenciar și a evidențiat eforturile considerabile ale statului român în rezolvarea problemei locurilor de detenție conform standardelor europene.

Penitenciarul de la Berceni va avea o suprafață construită de 77.709,8 m2 și o suprafață desfășurată de 94.263,10 m2, inclusiv 11 pavilioane de detenție, facilități pentru personal și custodiați, precum birouri, săli de sport, infirmerie, și spații destinate activităților de reintegrare socială.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *