logo
RNTV Live

S-a deschis cel mai mare târg de energii regenerabile şi protecţia mediului din România: Green Energy Expo &Romenvirotec!

434545063_744489624436302_4548521204650895129_n
Constantin Corina

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a luat parte la ceremonia de deschidere a celui mai amplu târg dedicat energiilor regenerabile și protecției mediului din România, intitulat Green Energy Expo & #Romenvirotec!

Acesta se desfășoară în perioada 11-13 aprilie 2024, la Centrul Expozițional Romexpo din București

Evenimentul este organizat de Euroexpo și Romexpo în colaborare cu Cancelaria Prim-Ministrului, #MMAP, Asociația Română de Mediu – 1998, Universitatea Ecologică din București și Revista Info Mediu Europa, și va deveni un centru major de inovații tehnologice în producția de energii regenerabile și gestionarea deșeurilor.

La acest târg participă peste 150 de branduri internaționale și locale din sectorul energetic și al protecției mediului, alături de 40 de speakeri internaționali și locali.

Vor fi prezentate demonstrații ale tehnologiilor și echipamentelor în exterior. Evenimentul va oferi o gamă variată de standuri și expoziții, inclusiv standuri de dimensiuni considerabile, de până la 400 de metri pătrați.

Ministerul Mediului își dorește să sprijine promovarea durabilității și inovației în protecția mediului, oferind o platformă semnificativă pentru schimbul internațional de cunoștințe și bune practici.

„Mă bucur că reuşim să punem pe agenda publică noutăţile în materia tehnologiilor de mediu şi, în acelaşi timp, să discutăm încă o dată despre schimbări climatice, despre impactul pe care acestea îl au deja în #România şi să sperăm că la sfârşitul acestor zile putem spune împreună că acest eveniment a fost unul de succes. Atunci când vorbim despre energie verde, atunci când vorbim despre surse de energie regenerabilă, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă. Şi în scenariul ‘România neutră’, în care ne-am propus să ajungem până în anul 2050, vom avea cel puţin 100.000 de locuri de muncă noi, 100.000 de locuri de muncă verzi’”, a precizat Mircea Fechet în discursul său.

Foto: Ministerul Mediului – România 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor