Sursă foto: Replica ONLINE

La începutul lunii decembrie, anumite agenții de turism online (OTA) au suspendat vânzarea biletelor pentru zborurile cu Ryanair din cauza presiunilor juridice și de reglementare

Excluderea din pachetele de vacanță a fost, probabil, rezultatul presiunilor exercitate de agențiile naționale de protecție a consumatorilor, a noilor măsuri de verificare a clienților adoptate de Ryanair sau a răspunsului la decizia recentă a instanței supreme irlandeze de a bloca anumite tehnologii pe site-urile sale, conform declarațiilor operatorului aerian low-cost. La începutul săptămânii, acțiunile Ryanair au înregistrat o scădere de 3%.

Compania a interpretat decizia agențiilor de turism online, inclusiv Booking.com, Kiwi și Kayak, ca pe o veste bună. În ultimii ani, Ryanair a desfășurat mai multe acțiuni judiciare împotriva agențiilor de turism online, susținând că acestea impun taxe suplimentare și blochează comunicarea cu clienții.

Ryanair a estimat că această decizie va duce la o scădere cu 1% sau 2% a gradului de încărcare a zborurilor în decembrie și ianuarie, însă nu va afecta numărul anual de pasageri și estimările de profit. În decembrie, compania a transportat 12,5 milioane de pasageri, înregistrând o creștere de 9% față de aceeași perioadă din 2024, în ciuda anulării a peste 900 de zboruri ca urmare a conflictului din Orientul Mijlociu.

Ryanair a înregistrat profituri record în ultimul an fiscal, estimând că raportul său financiar până la 31 martie 2024 va indica un câștig după taxe situat între 1,85 și 2,05 miliarde de euro. Această performanță depășește recordul anterior de 1,45 miliarde de euro înregistrat în 2018.

Ryanair și-a extins capacitatea mult mai rapid decât competitorii săi, beneficiind de creșterea semnificativă a călătoriilor în urma pandemiei. În perioada iulie-septembrie 2023, numărul pasagerilor transportați a crescut cu 25% față de aceeași perioadă din 2019.

Cu toate acestea, pentru întregul exercițiu fiscal 2024, Ryanair rămâne prudent-optimist cu privire la o creștere a traficului de 9%, ajungând la 183,5 milioane de pasageri. Acest nivel este ușor sub estimarea inițială de 185 de milioane de pasageri, din cauza întârzierilor în livrarea avioanelor comandate de la producătorul american Boeing.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *