logo
RNTV Live

Ruxandra Donose, mezzosoprana româncă, interpretează rolul principal în opera “Carmen” de Bizet, la Opera Națională din București pe data de 1 martie

R
Constantin Corina

Opera “Carmen” de Bizet se bazează pe nuvela cu același nume scrisă de Prosper Mérimée, care a fost publicată în 1845 în foiletonul Revue des deux Mondes și ulterior transformată în carte în 1846, la editura pariziană Michel Lévy frères.

Povestea spaniolă despre dragoste, cu un sfârșit tragic, este centrată în jurul personajului Carmen, o femeie frumoasă, temperamentală, seducătoare și exuberantă. Adaptată de Henri Meilhac și Ludovic Halévy în 1875 sub formă de libret, această poveste a devenit foarte cunoscută odată cu transformarea sa în opera “Carmen” compusă de Georges Bizet.

„După Staatsoper Viena, Metropolitan Opera New York sau Mexico City, a venit momentul să colaborăm şi pe o scenă din România, în celebra şi iubita operă Carmen, de Bizet. Mă bucur enorm să am prilejul de a cânta la Opera Naţională Bucureşti cu Ramón Vargas, unul dintre cei mai apreciaţi tenori din lume. Ne propunem să creăm momente de teatru şi de muzică însufleţită de dramatism, cu anvergura marilor scene pe care ne-am mai întâlnit, iar eu personal de-abia aştept să cânt cel mai celebru rol de mezzosoprană, Carmen, pentru iubitorii de operă din România. Pe 1 martie, se adaugă bucuria şi onoarea de a dedica această seară memoriei Elenei Cernei, la 100 de ani de la naştere”. declarat Ruxandra Donose.

Tenorul mexican Ramón Vargas este entuziasmat să își întâlnească publicul din România, fapt clar prin declaratia sa: „Sunt încântat să vă anunţ că voi fi pe scenă în rolul lui Don José în producţia viitoare a operei Carmen de la impresionanta Opera Naţională din Bucureşti, în luna martie. Alăturaţi-vă nouă, senzaţionalei Ruxandra Donose în rolul Carmen şi captivantului Mihai Damian în rolul lui Escamillo, pentru o interpretare de neuitat plină de dragoste, pasiune şi multe altele. Notaţi-vă în calendar datele de 1 şi 3 martie. Abia aştept să împărtăşesc această experienţă minunată cu voi toţi!”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor