logo
RNTV Live

Russ Cook sau „Hardest Geezer”, a finalizat provocarea de a alerga pe toată lungimea continentului Africa!

Captura-ecran-21
Constantin Corina

Un sportiv de anduranță de 27 de ani din Worthing, West Sussex, a traversat linia de sosire în Tunisia duminică după-amiază și avea în plan să sărbătorească cu o petrecere – împreună cu un daiquiri cu căpșuni – după ce a adunat peste 600.000 de lire sterline pentru scopuri caritabile.

Realizarea sa, considerată a fi prima alergare de la sud la nord a Africii, a fost extrem de remarcabilă, mai ales în contextul mai multor obstacole, printre care se numără un jaf cu amenințarea armei în Angola, captivitatea sub amenințarea macetelor în Republica Congo, problemele de sănătate și complicațiile legate de vize.

La data de 22 aprilie 2023, a pornit din cel mai sudic punct al Africii de Sud, Capul Agulhas. Până când a atins punctul cel mai nordic al Tunisiei, Ras Angela, a alergat echivalentul a aproximativ 376 de maratoane.

Cook a fost însoțit în etapa finală de suporteri care au zburat după ce i-au urmărit călătoria pe rețelele de socializare, în timp ce și-a documentat odiseea pe X, Instagram și YouTube, cu postări strângând milioane de vizualizări.

A terminat în uralele „Geezer, Geezer” și a făcut o baie binemeritată în mare, spunând Sky News: „Sunt puțin obosit”.

Înainte de a începe provocarea, Cook a dezvăluit că vrea să facă o diferență: „Sunt un tip total normal, așa că, dacă pot face asta, sper că oamenii pot aplica asta în propriile lor vieți în orice mod vor alege. Pentru 99% dintre oameni, nu va rula prin Africa, dar ar putea părea ca și cum le-ar urma visele un pic mai mult.”

Foto: hardestgeezer-X

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor