Ministerul rus de Externe a emis o condamnare fermă în legătură cu ceea ce a caracterizat drept un „atac terorist” orchestrat de Ucraina împotriva podului din Crimeea. Potrivit agenției de știri Reuters, ministerul a subliniat că acest atac a expus la pericol viețile civile nevinovate și a declarat hotărât că va lua măsuri în răspuns.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a făcut o declarație puternică pe platforma de mesagerie Telegram, subliniind că nu există nicio justificare pentru astfel de acțiuni barbare și că Rusia nu va lăsa acest incident nepedepsit.

Înainte de acest eveniment, Ministerul rus de Externe a anunțat că a contracarat un atac al Ucrainei cu două rachete asupra podului cu o lungime de 19 kilometri, care leagă Rusia de peninsula Crimeea, teritoriu anexat de Rusia după traversarea strâmtorii Kerci.

Pe lângă acest atac cu rachete, Ministerul a informat că forțele ruse au reușit să doboare mai multe drone ucrainene care vizau peninsula Crimeea.

Situația rămâne în continuare tensionată în regiune, cu ambele părți angajate în retorică dură și măsuri de securitate sporite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *