Ministerul rus de Externe a luat marți măsuri pentru a simplifica călătoriile oamenilor de afaceri și turiștilor, prin lansarea unui site pentru vize electronice valabile până la 16 zile într-o perioadă de 60 de zile.

Opțiunea este deschisă cetățenilor din 55 de țări, inclusiv statelor membre ale Uniunii Europene și țărilor asiatice, la un cost de 52 de dolari.

Scopul acestei inițiative este de a promova turismul și de a oferi o perspectivă mai accesibilă asupra Rusiei. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat introducerea vizei electronice încă din 2018, dar planurile au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Această măsură va elimina procedura laborioasă de obținere a vizei pentru mulți turiști. În loc să aibă de-a face cu documente tipărite, cererea poate fi completată online, iar confirmarea va fi primită prin e-mail după verificare.

Această inițiativă se aliniază practicilor adoptate în alte țări.

Cu toate acestea, în Germania, avertismentul prezent pe site-ul Ministerului de Externe cu privire la călătoriile în Rusia rămâne în vigoare. Cetățenii germani și persoanele cu cetățenie germano-rusă sunt avertizați că pot fi arestați arbitrar, conform textului avertismentului.

De asemenea, raportul menționează „atacuri repetate cu drone” în țară, inclusiv în Moscova, și avertizează cu privire la posibile atacuri asupra infrastructurii de transport, în special asupra traficului feroviar.

Invazia rusă din Ucraina din februarie anul trecut a determinat suspendarea zborurilor directe către Rusia de pe aeroporturile din UE. Astfel, pasagerii aerieni trebuie să facă ocoluri prin Turcia, Armenia sau Georgia. Cu toate acestea, călătoria terestră prin Finlanda și Polonia rămâne posibilă.

Călătorii sunt supuși unor controale stricte la frontieră și există limite privind transportul de numerar. Cardurile bancare occidentale nu mai sunt funcționale la bancomatele rusești.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *