logo
RNTV Live

Ruralympics, festivalul tinerilor din mediul rural

00_MONTAJ.00_00_10_47.Still028
Tudor Teodora

Cheia a fost gazda unui festival aparte destinat tinerilor din  mediul rural și nu numai. Evenimentul se află la a cincea ediție, iar în cele trei zile ale acestuia particpianții au putut participa la diverse concursuri trăsnite: concurs de muls vaca, mâncat pepene în viteză, concurs de preparat mămăligă sau curățat legume în viteză.

Festivalul a fost organizat de Asociația Curba de Cultură cu scopul de pune în valoare abilitățiile tinerilor din mediul rural și de a îi învăța pe participanți frumusețea lucrurilor tradiționale într-un mod plăcut și relaxant. Activitățile au fost concepute de așa natură încât oricne să se poată bucura de ele, indiferent de vârstă.

Organizatorii au primit sprijinul volunatriilor locali care erau dornici să ajute și să își împărtășească experiențele, mulți dintre care au participat și edițiile trecute, dar și cel al voluntrailor internaționali care doreau să experimenteze lucuri noi și să învețe despre altă cultură, fapt pentru care au petrecut 3 luni în gazda famiililor din zonă pentru a învăța obiceiurile și tradițiile din zonă.

Participanții puteau câștiga și premii inedite în funcție de activitățiile la care particpiă și rezultatele obținute. Acestea variau de la oglinzi și plastilină până la dulciuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor