logo
RNTV Live

Rujeolă într-o școală din București: Medicul avertizează că rata vaccinărilor nu este suficientă pentru a opri răspândirea bolii

rujeola deces
Constantin Corina

Alertă de rujeolă într-o școală din București: Patru copii cu simptome, nevaccinați. Până acum, 2.000 de cazuri confirmate în țară. Medicii avertizează că vaccinarea poate face diferența între viață și moarte în cazurile grave

Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, a subliniat că creșterea numărului de cazuri de rujeolă este o consecință a lipsei de protecție prin vaccinare. El a accentuat că persoanele vaccinate sunt protejate împotriva acestei boli.

„Din cauza vaccinului anti-Covid a dus la o rată de vaccinare mică și la alte vaccinuri, cum ar fi rujeolă. Medici trebuie să informeze corect populația, să spună că vaccinul a trecut testul timpului și salvează vieți. Vaccinul împotriva rujeolei salvează vieți și este printre cele mai vechi, a trecut toate testele și proba timpului. O rată de vaccinare la rujeolă de 70% nu este suficientă pentru a bloca răspândirea epidemică a acestei boli”, a declarat, pentru Digi24, medicul Cristian Oancea. 

„Cei vaccinați au protecție, fără discuție. (…) În continuare discutăm despre vaccinare, vorbim de reguli de igienă, începând cu spălatul mâinilor cu apă și săpun. Discutăm despre un element destul de important: la prima simptomatologie, copilul nu va merge la școală, adultul tânăr nu va merge la locul de muncă. Mai ales în perioada pre-eruptivă, vorbim despre o simptomatologie care poate să semene cu o răceală. În felul acesta, lucrurile se pot ține sub control, dar atrag atenția asupra unui aspect important – în imediata apropiere sau în săptămânile care urmează, ne așteptăm și la o intensificare a circulației pentru virusurile gripale și, în general, pentru virusurile care se transmit pe cale respiratorie, și atunci vom avea și rujeolă, vom avea și gripă, vom avea și alte virusuri, iar situația poate fi destul de complicată”, a explicat Marinescu.

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în România marți, în urma creșterii „îngrijorătoare” a numărului de cazuri.

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor