logo
RNTV Live

Rujeola face ravagii în România. A 37-a victimă este un bebeluș

bebe rujeola
Oana Stoica

Un bebeluș de șase luni din județul Neamț a murit din cauza rujeolei.

El suferea de anemie, fiind neeligibil pentru vaccinare. Acesta fiind cel de-al 37-lea caz înregistrat de la debutul epidemiei.

De la debutul epidemiei, numărul de îmbolnăviri a ajuns la 12.279, informează News.ro.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în Timiș.

Cele mai multe decese, respectiv nouă s-au înregistrat în judeţul Timiş unde sunt, de altfel, şi cele mai multe cazuri confirmate.

S-au mai înregistrat şapte decese în Dolj, şase în Arad, trei în Caraş-Severin, două în Neamţ şi câte unul în Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Potrivit CNSCBT, decesele s-au înregistrat la persoane cu vârste cuprinse între trei săptămâni şi 39 de ani, nevaccinate.

Rujeolă confirmată și în Prahova.

S-au înregistrat cazuri de rujeola în 41 de judeţe, Tulcea fiind singurul judeţ fără niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au înregistrat în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

Sursa: News.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor