Sursa: softpedia.com

Cercetătorii care analizează imaginile și datele de pe roverul Perseverance de pe Marte au găsit dovezi ale unor molecule organice în craterul Jezero al planetei, putând oferi dovezi ale ciclurilor de carbon ale planetei și ale capacității acesteia de a găzdui viață.

Cercetătorii au găsit semnale de molecule organice în toate cele zece ținte analizate de Perseverance cu instrumentul său SHERLOC (aceasta este prescurtarea de la instrumentul Scanning Habitable Environments with Raman și Luminescence for Organics and Chemicals).

Cercetarea recentă a echipei care descrie asociațiile organic-minerale din jurul Jezero a fost publicată astăzi în Nature. Perseverența a cutreierat capătul vestic al craterului Jezero de când a aterizat pe Marte, în februarie 2021. De atunci, rover-ul a colectat un cache de mostre de rocă care ar trebui, dacă totul merge bine, să fie aduse pe Pământ la începutul anilor 2030.

„Rezultatele noastre susțin observațiile misiunilor robotice anterioare pe Marte că Planeta Roșie a fost cândva bogată în material organic, compuși formați în principal din carbon și hidrogen și că o parte din acest material organic poate fi încă detectat miliarde de ani mai târziu”, a spus studiul. -autorul Joseph Razzell Hollis, astrobiolog la Jet Propulsion Laboratory al NASA și la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, într-un e-mail către Gizmodo.

„Fiecare detectare, fiecare observație, ne oferă puțin mai multe informații care ne apropie de înțelegerea istoriei lui Marte și dacă ar fi putut susține viața în trecut.”

„În calitate de oameni de știință planetar și astrobiologi, suntem foarte atenți în formularea afirmațiilor – susținerea că viața este sursa de substanțe organice sau posibile biosemnături este o „ipoteză de ultimă instanță”, a spus Hollis, „însemnând că ar trebui să excludem orice non- mai întâi sursele biologice.”

„Suntem intrigați de aceste semnale, deoarece ar putea fi organice și ar indica posibilitatea ca elementele de construcție ale vieții să fi fost prezente mult timp pe suprafața lui Marte, în mai multe locuri”, a adăugat el.

„Va trebui să aducem aceste mostre înapoi pe Pământ pentru a confirma în mod concludent prezența, tipul și asociațiile minerale ale moleculelor organice înainte de a putea lua în considerare dacă acestea sunt dovezi specifice ale vieții anterioare.”

Sursa: gizmodo.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *