Sursa: agrointeligenta

Prafurilor folosite de fermieri ca să coacă roșiile extrem de repede devine din ce în ce mai deranjant pentru consumători. Iar cum diferențele sunt minore, puțină lume poate face deosebi o roșie bună de una coaptă cu forța.

„Fermierii organici sunt, de asemenea, supuși unor inspecții inopinate„, spun experții. Asta înseamnă că un inspector poate apărea oricând la ușa unui cultivator și poate cere să vadă cum sunt cultivate culturile sale. Iar, prin surprindere, inspecțiile și verificările pentru sistemele de producție neecologice nu reprezintă o cerință.

Roșiile ecologice certificate nu conțin pesticide și îngrășăminte sintetice

În timp ce cultivatorii de roșii non-ecologice pot folosi pesticide sintetice pentru dăunători, cultivatorii organici nu pot. Producătorii organici vor folosi alternative de pulverizare pentru a controla dăunătorii și pentru a asigura soluri sănătoase.

Cultivatorii organici au o altă opțiune pentru sănătatea plantelor. Aceștia pot folosi, de asemenea, metode de control biologic, sau „bios”, precum și compost. De asemenea, el oferă polen și hrană pentru prădătorii naturali din zonă, în speranța că aceștia vor găsi un habitat în sere. Roșiile organice se adresează celor care caută alimente sigure și mai ecologice.

Roșiile certificate ecologic pot fi cultivate în pământ, spun experții în agricultura bio. În România roșiile certificate ca fiind ecologice pot fi cultivate hidroponic(o soluție pe bază de apă cu adaos de nutrienți).

Pentru a avea producții mari și rapide, de multe ori se folosesc, așa cum spuneam, hormoni de creștere rapidă, prin fertilizarea solului sau chiar asupra plantei în sine. Inclusiv această practică duce la o creștere forțată a roșiilor, dar în detrimentul calității reale și a gustului.

„Se folosesc foarte mulţi fertilizanţi, hormoni de creştere. Se folosesc hormoni la legare, se folosesc hormoni de coacere. Fructele, deşi nu ajung la maturitate fiziologică, ele pot coace. Arată impecabil, dar, în interior, procesele fiziologice se dezvoltă în continuare.”, spun specialiștii români.

Sursa: realitatea.net

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *