logo
RNTV Live

Românii primesc 1400 de lei pe cardul de energie

sursă foto covasnamedia.ro
Erika Stoica

Președintele RomâniEI, Klaus Iohannis a promulgat legea care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului privind măsurile de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile în vederea compensării prețului la energie. Conform noii legi, persoanele care nu au pensie sau alte venituri mai mari de 2.000 lei vor continua să primească bani pe cardul de energie.

2.800.000 de români, majoritatea fiind pensionari, vor beneficia de acest sprijin financiar destinat plății facturilor la energie. Suma de 700 lei va fi acordată de două ori pe an, prima tranșă fiind distribuită după luna februarie și acoperind perioada ianuarie – iunie. A doua tranșă este planificată să fie acordată după luna august, acoperind perioada iulie – decembrie 2024.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să aibă venituri lunare sub 2.000 lei pe membru de familie. Legea specifică faptul că sunt vizate în special persoanele și familiile vulnerabile, a căror capacitate de muncă este limitată fie de vârstă, fie de alte condiții.

Fondurile pot fi utilizate pentru plata facturilor la energie electrică, energie termică centralizată și gaze naturale. De asemenea, banii pot fi folosiți pentru achiziționarea de butelii, lemne de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Această măsură vine în contextul în care prețurile la energie au crescut semnificativ, iar sprijinul este parțial finanțat din fonduri externe nerambursabile, potrivit OUG promulgată de Președintele Iohannis. Legea este menită să ofere un ajutor concret și necesar celor mai vulnerabili cetățeni ai României, asigurându-le accesul la resursele esențiale pentru încălzire și electricitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor