logo
RNTV Live

Românii pot beneficia de compensații pentru zborurile anulate

ce-pret-are-un-avion-privat-si-de-unde-il-poti-cumpara
Theo Tănăsescu

Au apărut vești bune pentru românii care au avut parte de un zbor anulat. Centrul European al Consumatorilor din România a dezvoltat un instrument prin care clienţii companiilor aeriene pot afla dacă au dreptul la compensaţii şi sub ce formă se acordă acestea, în situaţia în care zborurile le-au fost anulate.

Regulile privind drepturile pasagerilor în transportul aerian se aplică doar zborurilor care au loc pe teritoriul spațiului comunitar și care sunt operate de companii înregistrate în Uniunea Europeană. Calculatorul de compensații ajută pasagerii să afle dacă și ce despăgubiri pot obține în anumite situații.

“Dacă discutăm, de exemplu, de zborurile anulate, compensațiile variază între 250 și 600 de euro, asta în funcție de distanța pe care noi urma să o parcurgem. În cazul în care discutăm de o anulare de zbor, pe lângă partea de compensații, avem și dreptul de a primi asistență pe aeroport, de cazare în cazul în care întârzierea este mult mai mare și trebuie să petrecem o noapte.” precizează Irina Chirițoiu, directorul Centrului European al Consumatorilor din România.

Totodată, pasagerii au dreptul și la rambursarea prețului biletului de avion în termen de şapte zile. Însă Irina Chirițoiu mai spune că acest lucru nu se întâmplă.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Vești bune pentru românii care au avut parte de un zbor anulat. Cum pot afla dacă vor beneficia de compensații – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor