Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, subliniază că procesul de aderare al României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă cel mai important obiectiv strategic național după aderarea la NATO și Uniunea Europeană. Aderarea la OCDE ar transmite un semnal puternic către piețele internaționale și ar deschide ușa pentru accesarea resurselor intelectuale și experienței acumulate de cele mai avansate economii ale lumii.

Ministrul Boloş s-a întâlnit cu Ulrik Vestergaard Knudsen, secretarul General adjunct al OCDE, subliniind angajamentul României de a continua reformele structurale necesare pentru a se alinia la standardele și practicile promovate de Organizație. Aderarea ar spori credibilitatea țării la nivel internațional și încrederea investitorilor și partenerilor comerciali, oferind în plus oportunitatea de a accesa cunoștințe și experiență din cele mai dezvoltate economii ale lumii.

Boloş a subliniat că această aspirație către OCDE obligă România să revizuiască și să îmbunătățească politici economice și fiscale, reprezentând o presiune constructivă ce poate accelera reformele structurale necesare pentru a stimula creșterea economică și dezvoltarea durabilă a țării.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *