sursa: Digi24

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a discutat cu ambasadorul Turciei, Özgür Kıvanç Altan, despre măsurile de întărire a controlului la frontiera externă și eficientizarea managementului migrației. Prioritatea comună a celor două țări este asigurarea securității sporite la Marea Neagră.

În cadrul întâlnirii desfășurate la sediul MAI, Cătălin Predoiu și Özgür Kıvanç Altan au revizuit stadiul actual al cooperării bilaterale în domeniul afacerilor interne și au discutat perspectivele pentru consolidarea și diversificarea acesteia.

Relațiile excelente în domeniul afacerilor interne, parte a Parteneriatului Strategic din 2011, au acoperit o gamă largă de aspecte, inclusiv frontieră, jandarmerie, migrație ilegală și cooperare polițienească. Importanța pregătirii comune în combaterea terorismului, criminalității organizate și infracțiunilor informatice a fost evidențiată, iar profesionalismul forțelor de ordine din cele două țări a fost apreciat în acțiunile comune, inclusiv în combaterea migrației ilegale eficiente.

Ambele părți au subliniat necesitatea consolidării și extinderii cooperării. Ministrul Predoiu a reafirmat angajamentul României în întărirea controlului la frontiera externă și eficientizarea managementului migrației, precum și în prevenirea și combaterea traficului de persoane, traficului de droguri și a criminalității organizate transfrontaliere. A exprimat încrederea că Turcia va continua să se implice în aceste demersuri alături de România.

Ambasadorul Altan a confirmat disponibilitatea Turciei de a coopera strâns în combaterea migrației ilegale și a altor forme de criminalitate transfrontalieră.

De asemenea, în cadrul discuțiilor, s-a evidențiat că asigurarea securității sporite la Marea Neagră reprezintă o prioritate comună pentru România și Turcia.

Özgür Kıvanç Altan a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de România după cutremurul devastator din Turcia din februarie. Ministrul român al Afacerilor Interne a reiterat angajamentul României de a fi mereu alături de Turcia prin acțiuni concrete de sprijin în astfel de situații.

Ministrul Afacerilor Interne a subliniat necesitatea menținerii unui dialog la nivel politic și operațional, având în vedere provocările comune de securitate din regiune. A transmis Ambasadei Republicii Turcia la București recunoștință pentru deschidere și sprijinul acordat în dezvoltarea cooperării în domeniul afacerilor interne.

Sursă: News.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *