logo
RNTV Live

România se confruntă cu impactul periculos al unui ciclon polar: zonele principale afectate

ZAPADA PE CAROSABIL IN MARTIE
Theo Tănăsescu

O nouă perioadă de iarnă afectează teritoriul României, însoțită de un ciclon polar care aduce ploi, ninsori și temperaturi scăzute în toate zonele.

„Așa cum arată și informarea meteorologică până la sfârșitul acestei săptămâni, dar cu siguranță cel puțin până la finele primei decade din luna decembrie, consemnăm fenomene de iarnă și un regim de temperaturi în special în zonele centrale și nordice, ușor mai coborât și apropiat de normalul termic în restul teritoriului”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3 CNN.

Se așteaptă un regim termic scăzut, cu temperaturi maxime estimate să nu depășească 5-6 grade Celsius, posibil ajungând la 8-9 grade în zona litoralului, conform prognozei meteorologice.

Expertul de la ANM aduce la cunoștință că vom experimenta fenomene de iarnă caracteristice acestei perioade din calendar, inclusiv precipitații extinse în cea mai mare parte a țării. În zonele montane înalte, se anticipatează predominanța ninsorilor, cu formarea unui strat de zăpadă, în timp ce restul teritoriului va fi, de asemenea, afectat de precipitații. De asemenea, există posibilitatea de ninsori și în București.

Pe data de 7 decembrie, joi, se prognozează o vreme predominant închisă, cu mențiunea că în special în estul și sud-estul țării, temperaturile diurne vor înregistra ușoare scăderi sub mediile multianuale obișnuite pentru această perioadă.

Mai multe informaţii găsiţi aici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor