Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a subliniat angajamentul României de a sprijini Ucraina în lupta pentru recâștigarea completă a integrității teritoriale. În cadrul celei de-a treia ediții a Summitului Platformei Internaționale Crimeea, Odobescu a subliniat că agresiunea Rusiei nu a început odată cu războiul din februarie 2022, ci cu anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea în 2014.

Luminiţa Odobescu a accentuat că România va continua să susțină independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în limitele recunoscute internațional. Încă de la începutul invaziei ruse, România s-a solidarizat cu țara vecină și va continua să fie alături de ea până la atingerea „victoriei finale”.

În intervenția sa, oficialul român a condamnat încălcările flagrante ale drepturilor omului în teritoriile ucrainene ocupate de forțele ruse, etichetând aceste acțiuni drept crime de război. De asemenea, ministrul Odobescu a adus în atenție atacurile recente asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, aproape de granița cu România, subliniind că aceste evenimente reflectă dorința Rusiei de a intensifica conflictul.

„Doneţk este Ucraina, Herson este Ucraina, Lugansk este Ucraina, Zaporojie este Ucraina, Crimeea este Ucraina”, a subliniat Odobescu.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *