logo
RNTV Live

Romania primeste 2 două drone cu sistem de aeronave fără pilot în valoare de aproape 700,000 de dolari de la Philip Morris International

NTgmaGFzaD03OWNhMmMyNTNjZDc1MzJlNzAyNGRkMTEyMTljYjRiZA.thumb_
Constantin Corina

Philip Morris International (PMI), un lider mondial în industria tutunului, sprijină achiziționarea a două drone de tip UAS (aeronave fără pilot) în valoare de aproape 700,000 de dolari, extinzând astfel capacitățile de supraveghere ale Poliției de Frontieră Române pentru combaterea contrabandei.

Drone UAS

Un sistem de aeronave fără pilot, cunoscut sub acronimul UAS, este format dintr-o dronă sau mai multe drone și componentele asociate, cum ar fi controlerele de zbor, senzorii și echipamentele de comunicații.

Aceste sisteme pot fi utilizate într-o varietate de aplicații, cum ar fi supravegherea, cartografierea, monitorizarea mediului, cercetarea și salvarea, agricultura de precizie și multe altele. UAS-urile pot fi controlate de la distanță de către operatori umani sau pot opera autonom, în funcție de configurarea și scopul lor.

România, având peste 2,000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene, se confruntă cu dificultăți în supravegherea zonelor muntoase și împădurite.

Prin intermediul dronelor finanțate prin programul PMI Impact, peste 500 de km de frontieră, expuși constant traficului ilegal de produse de contrabandă, vor putea fi monitorizați cu mai mare eficiență.

„Poliția de Frontieră Română este permanent implicată în acțiuni derulate pe linia combaterii traficului cu produse de contrabandă, rezultatele obținute fiind foarte bune. Astfel, în primele trei luni ale anului, în urma eforturilor susținute ale polițiștilor de frontieră, au fost confiscate aproximativ 600.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 13 milioane lei. Tot în primul trimestru polițiștii de frontieră au mai confiscat 6.200 kg tutun vrac şi 47 kg tutun pentru narghilea. Poliția de Frontieră va continua să se afle în prima linie pentru combaterea contrabandei, țigaretele numărându-se printre cele mai traficate produse la frontierele țării. În lupta împotriva acestui fenomen infracțional ne bucurăm atât de sprijinul celorlalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cât și de al partenerilor instituționali cu care colaborăm pentru a găsi cele mai bune soluții, atât din punct de vedere organizațional și operativ, dar și din punct de vedere tehnic.”, a declarat inspectorul general al Poliției de Frontieră, chestor de poliție Cornel-Laurian STOICA pentru DIGI24.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor