Ioan Lucian Ioniță, un bătrân de 68 de ani, locuiește pe stradă după ce a pierdut ambele case: „Am mai fost lovit, însă nu-i nimic”!

Ioan L.I este un bătrân în vârstă de 68 de ani, din Iași. El a studiat la Facultatea de Electrotehnică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. Din păcate, acum bătrânul locuiește pe străzi…pentru că nimeni nu-i poate oferi un acoperiș deasupra capului!

Bătrănul Ioan Lucian Ioniță nu și-a mai luat pensia din luna august 2022. Astfel, el nu are niciun venit și trăiește de pe o zi pe alta. A rămas însă fără acoperiș deasupra capului, în urma unor ghinioane ale vieții. Totuși, el este optimist și se gândește la ziua în care nu va mai duce grija zilei ce urmează.

„Nu am nevoie de ajutor, mă descurc singur. Am mai acceptat câte ceva de mâncare din partea oamenilor care au mai trecut pe aici, însă altceva nu iau. O să mă descurc singur. Îmi rezolv problemele și voi încerca să muncesc”, spune pensionarul.

Pasionat de știință, Ioan Lucian Ioniță a încercat să evolueze spre o carieră promițătoare. Din păcate, el nu și-a cumpărat niciodată o casa și a locuit în casa părintească până când mama sa a vândut-o și Ioan a rămas pe drumuri.

„Ioan Lucian Ioniță spune că a avut două case, pe care le-a pierdut, una în Tătărași, unde locuia cu chiria și casa trebuia să devină a lui, dar nu a fost să fie. A stat apoi în casa mamei lui, pe Splai Bahlui, dar a făcut niște afaceri care au mers prost și a femeia a pierdut casa. Mama lui a murit și bărbat a ajuns să stea pe stradă. Până în 2019, Ioan a lucrat la o firmă din zona industrială și ulterior s-a pensionat. Spune însă că nu a mai primit pensia din august și trăiește din mila trecătorilor din Piața Unirii.” potrivit ȘtiriRomânia.ro .

Bătrânul doarme pe băncile din centrul orașului Iași, dar speră că mâine îi va aduce o viață mai bună. l spune că, deși este frig, nu vrea ajutor și nu cerșește. 

„Chiar dacă locuiește acolo, nu a cerșit niciodată, fiind însă optimist că vremurile grele vor trece, la un moment dat. Viața pe străzi a adus și pericole pentru Ioan Lucian Ioniță, care recunoaște că a mai fost bătut și lovit, dar nu se plânge. Nu se bagă în certuri și nu caută scandaluri, dar mai sunt unii care îl lovesc, deși își vede de treaba lui, după cum susține și are toate lucrurile „după el” ” încheie sursa citată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *