Ministrul Afacerilor Interne al României, Cătălin Predoiu, a exprimat miercuri, la Viena, în urma unei întrevederi cu omologul austriac Gerhard Karner, obiectivul său de a transforma România într-un standard de protecție a frontierelor. Predoiu a evidențiat că vor fi consolidate măsurile de protecție a frontierei și va continua colaborarea cu Austria și țările vecine pentru a asigura siguranța comună.

În contextul discuțiilor, oficialul român a anunțat semnarea unui acord administrativ Dublin împreună cu omologul austriac. Acest acord simplifică procedurile de azil, având în vedere interesul reciproc al României și Austriei în ceea ce privește securitatea europeană a frontierelor.

Predoiu a subliniat importanța dialogului constructiv dintre cele două țări, caracterizând discuțiile drept un început promițător pentru colaborarea în diverse domenii de interes comun. El a menționat că au fost prezentate progresele înregistrate de România în ceea ce privește securitatea frontierelor, evidențiind rezultatele pozitive în domeniul migrației și cooperarea eficientă dintre structurile de poliție în combaterea criminalității transfrontaliere.

Ministrul a evidențiat faptul că migrația este un subiect serios pentru România și pentru alte țări europene, exprimând determinarea de a coopera cu Comisia Europeană și statele membre pentru a aborda eficient această problemă. Predoiu a reafirmat angajamentul pentru gestionarea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere în beneficiul cetățenilor.

„Ne concentrăm pe optimizarea cadrului legislativ al Uniunii Europene privind managementul azilului și migrației, precum și procedurile legate de azil și optimizarea cadrului Dublin. Am definit aceste obiective în colaborare”, a subliniat Cătălin Predoiu.

În încheiere, ministrul a reiterat viziunea sa de a consolida parteneriatele și de a continua construirea unor solide baze de cooperare în diverse domenii de interes între cele două țări.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *