Naționala de handbal feminin a României a obținut o victorie concludentă vineri, în BT Arena, în fața reprezentativei Macedoniei de Nord, cu un scor de 36-25 (16-12), în primul meci din cadrul Trofeului Carpați.

Cele mai prolifici marcatori pentru România au fost Bazaliu, cu 8 goluri, urmată de Boiciuc, Gogîrlă și Burlacenko, fiecare cu câte 4 goluri. De cealaltă parte, Kiprijanovska și Gakidova au înscris câte 5 goluri pentru Macedonia de Nord.

Un incident neplăcut a avut loc în minutul 54, când portarul Diana Ciucă s-a accidentat la cot și antebraț în urma unei intervenții, necesitând asistență medicală pe teren. Aruncarea oficială a meciului a fost efectuată de Florina Chintoan, fost pivot al naționalei.

În prima partidă a zilei, Brazilia a învins Slovacia cu 34-30 (18-14). Sâmbătă sunt programate meciurile dintre Macedonia și Slovacia (14:30), România și Elveția (17:30), și Brazilia și Turcia (19:30). Festivitatea de premiere va avea loc la ora 19:15.

Trofeul Carpați se desfășoară la Cluj-Napoca, fiind un important test înaintea debutului României la Campionatul European, programat pe 29 noiembrie, împotriva Cehiei, la Debrecen.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews