Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteorologice pentru mai multe regiuni din România, din cauza valului de căldură ce afectează țara.

COD GALBEN 22iunie

Fenomenele vizate includ val de căldură și disconfort termic ridicat. Zonele afectate sunt Maramureșul, nordul Crișanei, nordul Transilvaniei, Moldova, estul Munteniei și Dobrogea continentală. Temperaturile maxime vor atinge în general între 32 și 34 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va fi în jurul pragului critic de 80 de unități. Se prognozează și perioade cu instabilitate atmosferică locală, mai ales la munte și în regiunile vestice, nordice și centrale, începând de la orele amiezii.

COD PORTOCALIU 22 iunie

Pentru aceeași zi, a fost emis și cod portocaliu deoarece valul de căldură va fi persistent și intensificat în Banat, sudul Crișanei, majoritatea Transilvaniei, Oltenia și Muntenia. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade Celsius, determinând condiții de caniculă și disconfort termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime în jurul a 20 de grade Celsius.

COD ROȘU 22 iunie

În județele Dolj, Olt, Teleorman și sudul Vâlcii și Argeșului, a fost emis cod roșu pentru val de căldură persistent și intens. Temperaturile maxime vor atinge între 38 și 39 de grade Celsius, iar nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime în jur de 20 de grade Celsius. Se va resimți caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va fi extrem de ridicat, peste 80 de unități.

Prognoza pentru 23 iunie:

Avertizările meteorologice pentru ziua de 23 iunie includ continuarea valului de căldură, cu temperaturi mai scăzute, dar cu disconfort termic ridicat în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei. Se recomandă precauție în aceste regiuni, unde ITU va fi în jurul pragului critic de 80 de unități.

Actualizări:

Administrația Națională de Meteorologie va monitoriza evoluția fenomenelor meteorologice și va actualiza informațiile în funcție de intensitatea acestora.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews