Sursa: marca.com

După valul de furtuni din primele două săptămâni ale lunii iunie, canicula lovește țara noastră. ANM anunță temperaturi de până la 35 de grade.

„O masă de aer tropical se va extinde și va determina temperaturi tot mai ridicate. Valorile maxime vor depăși 30 de grade, chiar și 35, vineri chiar în mai multe regiuni, mai ales în vestul și sudul țării. De asemenea, disconfortul termic va fi tot mai accentuat, avem deja destulă umezeală în atmosferă”, spune meteorologul Alina Șerban.

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

  • Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 03.07.2023 – 10.07.2023

  • Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

  • Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Sursa: realitatea.net

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *