logo
RNTV Live

România este pe ultimul loc din UE la achiziționarea de cărți online

R
Constantin Corina

Conform datelor publicate de Eurostat marți, în 2023, doar 13,4% din rezidenții Uniunii Europene au achiziționat online cărți tipărite, reviste sau ziare, iar doar 7,2% au cumpărat cărți electronice. România se află în coada clasamentului în ambele situații.

Potrivit datelor furnizate de Agerpres, în ultimele trei luni, cel mai mare procentaj de rezidenți care au declarat că au cumpărat online cărți, reviste sau ziare tipărite a fost înregistrat în Țările de Jos (23,5%), Luxemburg (22,2%) și Irlanda (21,1%). În contrast, procentajele cele mai mici au fost în Cipru (1,4%), Letonia (2,9%), Bulgaria (3,7%) și România (4,3%).

România ocupă astfel ultimele locuri în clasament. Situația este similară și în ceea ce privește achiziționarea de ebook-uri în aceeași perioadă, cu Danemarca (22%), Țările de Jos (21,6%) și Irlanda (16,9%) conducând în top. La polul opus, procentele cele mai mici au fost înregistrate în Cipru (0,6%), Bulgaria (2%) și România (2,2%).

Conform datelor Eurostat, Danemarca și Finlanda sunt singurele țări membre UE în care mai mulți oameni au achiziționat cărți electronice într-un număr mai mare decât cărțile tipărite în ultimele trei luni înaintea colectării datelor.
Beneficiile cărților electronice includ:

  1. Portabilitate
  2. Economie de spațiu
  3. Accesibilitate și disponibilitate instantanee
  4. Personalizare
  5. Funcții suplimentare
  6. Eco-friendly
  7. Costuri mai reduse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor