logo
RNTV Live
tymbark

România este mentorul Republicii Moldova în domeniul securității

PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPWYwNDYzMzVmNWM4Yjk1MGFjYjhlOTA1NWYxNGM3NmYz.thumb
Andrei-Vlăduț Gușter

Summit-ul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie în Republica Moldova, așteaptă peste 1000 de persoane. Evenimentul va avea loc în localitatea Bulboaca de lângă Chișinău, transmite IPN.

Anunțul a fost făcut de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, potrivit căreia majoritatea statelor participante la Summit ajută Republica Moldova în procesul de asigurare a securității evenimentului.

Reuniunea Comunității Politice Europene este cel mai mare eveniment găzduit vreodată de Republica Moldova și reprezintă o oportunitate unică de a arăta lumii întregi că țara merită să fie parte a blocului comunitar.

Ana Revenco: „Este primul eveniment care implică atât de multe persoane, atât de multe categorii de specialiști în domeniul securității, de la securitatea alimentelor, până la securitatea comunicațiilor, de la ordine publică, până la securitatea spațiului aerian. Numărul exact al efectivului antrenat ține de registrul informațiilor clasificate.

Este primul eveniment, planul de activitate al căruia este de o complexitate pe care nu am mai avut-o până acum. Vom ieși din acest eveniment cu multe cunoștințe și abilități, deja testate și puse în practică. Ne sunt alături statele membre. România ne este aproape și ne este mentor în privința standardelor de securitate. Franța ne este alături pe segmentul management aeroportuar și securitatea aeronautică. E ceva obișnuit ca primele persoane din stat să fie însoțite și de echipele de securitate.”

La Summit-ul Comunității Politice Europene au fost invitați 47 de șefi de stat și de guvern (27 de membri UE și 20 de non-membri), precum și președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene și președintele Parlamentului European.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor