Echipa națională de ciclism pe șosea a României a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Balcanice desfășurate în Larissa, Grecia, în weekend, câștigând în total 13 medalii, dintre care 7 de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

Delegația României, compusă din 18 sportivi, a fost condusă de antrenorul federal Cristiano Valoppi, împreună cu antrenorii Viorel Grosu și Cristian Axente, iar mecanicul Alexandru-Ionuț Avram a asigurat susținerea tehnică.

Printre rezultatele notabile, Manuela Mureșan de la Dinamo-BikeXpert-Superbet a câștigat două medalii de aur în competițiile de contratimp și fond la categoria elite. La masculin, Emil Dima de la CSA Steaua/Sofer Savini Due OMZ a obținut o medalie de argint și a ocupat locul patru la categoria elite. Eduard-Michael Grosu de la HRE Mazowsze Serce Polski Cycling Team a reușit o clasare pe locul 9 la categoria elite.

La categoria Under-23, Mihnea Alexandru Harasim de la CSM Constanța/Sofer Savini Due OMZ a obținut o medalie de aur și a ocupat locul 11 în clasament. Șerban Luncan de la ACS Olimpic Zărnești/High Level Sport GrupoTormo a câștigat o medalie de argint și a ocupat locul 5.

În competițiile juniorilor, Iuliana-Alexandra Cioclu de la CSU Universitatea de Vest Timișoara a obținut două medalii de aur, în timp ce Andrei Cărbunărea de la CS Voința Cluj-Napoca a câștigat o medalie de aur. Cătălin-Luca Câmpean de la CS Politehnica Cluj-Napoca/Lotus Team a obținut două medalii de argint.

În cadrul categoriei cadeți, David-Alexandru Coman de la CS Petrolul Ploiești a cucerit o medalie de aur și a obținut locul 5 în clasament. Iana-Alesia Balteș de la CSU Târgu Mureș a câștigat o medalie de bronz, iar Antonia-Maria Orzan de la Olimpic Zărnești a obținut și ea o medalie de bronz și s-a clasat pe locul 8.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *