Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că săptămâna viitoare va fi atinsă ținta de 1.000 de kilometri de autostradă în România, odată cu deschiderea circulației pe lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvaniei.

Ministrul a declarat că, până la sfârșitul anului viitor, se preconizează să fie deschiși pentru circulație minim 250 de kilometri de autostradă. În acest sens, lotul Mizil – Pietroasele, care a avut o întârziere semnificativă, va fi monitorizat cu atenție, și se așteaptă ca ritmul lucrărilor să fie accelerat.

De asemenea, Grindeanu a menționat că obiectivul este ca, până la sfârșitul anului viitor, să se poată circula pe autostradă de la Craiova până la Constanța, ceea ce ar contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii de transport din țară.

Este important de menționat că, în ciuda reducerilor de finanțare de la PNRR, proiectele de transport continuă și sunt finanțate din alte surse europene, asigurând astfel dezvoltarea infrastructurii de transport din România.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *