logo
RNTV Live
tymbark

România așteaptă planul de acțiune al Ucrainei cu privire la exportul de cereale

Harvest,Of,Corn,In,Ukraine.,Flag,Of,Ukraine,On,Just
Dumitrache Catalina

Guvernul României așteaptă prezentarea planului de acțiune din partea Ucrainei cu privire la măsurile eficiente pentru controlul exportului de cereale și prevenirea denaturării pieței cerealelor din România. Executivul român a solicitat acest plan, care trebuie prezentat până la data de 18 septembrie 2023. Totodată, Guvernul exprimă regretul că nu s-a găsit o soluție la nivel european pentru prelungirea restricțiilor privind importurile de cereale din Ucraina.

Guvernul României se află în contact permanent cu Comisia Europeană și autoritățile ucrainene pentru a asigura că noul mecanism de limitare a importurilor de produse ucrainene propus de Comisia Europeană va preveni distorsiunile pe piețele statelor membre ale UE, care au fost protejate anterior prin măsuri preventive de limitare a importurilor din Ucraina.

Comisia Europeană a decis ridicarea restricțiilor impuse importurilor de cereale ucrainene în cinci țări, inclusiv România, dar a solicitat Ucrainei să elaboreze un plan de măsuri eficiente pentru controlul transporturilor.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor