Cu o profundă responsabilitate față de trecutul său, România își asumă cu determinare rolul de protector al supraviețuitorilor Holocaustului și luptă împotriva antisemitismului, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Într-un comunicat de presă emis sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, MAE reafirmă angajamentul țării de a păstra vie memoria tragicelor evenimente din cel de-al Doilea Război Mondial.

Adoptarea Strategiei naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, precum și eforturile de implementare și elaborare a viitoarei Strategii naționale pentru perioada 2024-2027 sunt măsuri concrete ale României în acest sens.

Ministerul Afacerilor Externe avertizează asupra propagării discursului instigator la ură și a teoriilor conspiraționiste în mediul online, subliniind că situațiile de criză au favorizat această proliferare. În același context, MAE condamnă cu fermitate terorismul și atacurile împotriva civililor, evidențiind hotărârea continuării contribuției prin diplomație la consolidarea instrumentelor internaționale împotriva manifestărilor extremiste, antisemite, xenofobe și discriminatorii.

27 ianuarie, ziua eliberării prizonierilor din Auschwitz-Birkenau, reprezintă momentul comemorării la nivel internațional a victimelor Holocaustului. În conformitate cu Rezoluția 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului și să dezvolte programe educaționale dedicate acestui capitol tragic al istoriei.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *