Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi, deschisă curioşilor/ sursă foto cIMeC

Ziua Porţilor Deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi

Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi, deschisă curioşilor. Joi, 27 iulie, este organizată ZIUA PORȚILOR DESCHISE. Momentul este organizat de către  Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în colaborare cu Institutul de Arheologie ”Vasile Pârvan” al Academiei Române. Programul începe la ora 1100.

Programul Zilei Porţilor Deschise

Se deschide cu comemorarea arheologilor Gheorghe Diaconu și Dan Lichiardopol, urmată de o masă rotundă cu tema ”Rolul cercetărilor arheologice de la Târgșoru Vechi în cunoașterea trecutului”. Cu acest prilej, se va vizita expoziția de sit ”Târgșoru Vechi – un sit milenar” care prezintă istoricul cercetărilor și monumentelor arheologice identificate și cercetate la Târgșoru Vechi în cei peste 60 de ani de cercetări. În a doua parte a evenimentului se va realiza o vizită ghidată pe șantierul arheologic și prezentarea complexelor arheologice aflate în cercetare.
Aici vizitatorii vor afla informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.
Manifestarea se adresează comunității locale, autorităților locale, județene și naționale, comunității științifice. Este o modalitate de popularizare și punere în valoare a unui patrimoniu istoric și arheologic unic.

Istoria cercetării arheologice

Cercetarea arheologică în perimetrul actual al rezervaţiei a fost demarată în anul 1956. Săpăturile arheologice au fost efectuate în vara anului 1956 pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor
Colaborarea de peste 60 de ani dintre Muzeul  şi Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” al Academiei Române a generat acumularea unei cantități importante de informații şi artefacte. S-a contribuit astfee la rescrierea istoriei locului. Cercetările arheologice întreprinse pe malurile pârâului Leaota au scos la lumină urme de locuire. Acestea definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secol al XIX-lea.
Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro
sursa comunicat Muzeul de Istorie Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *