logo
RNTV Live

Revoltător la o inspecție în premieră în Portul Constanța: Garda de Mediu aplică amenzi în valoare de peste 320.000 de lei

garda_de_mediu
Iorgu Theo

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat, pentru prima dată, o inspecție în Portul Constanța, rezultând aplicarea a cinci amenzi în cuantum total de 320.000 de lei. În cazul unui operator economic, s-a luat decizia de a suspenda activitatea, deoarece desfășura operațiuni de dezmembrare a ambarcațiunilor fără a deține autorizație de mediu.

”În perioada 27.11.2023-29.11.2023, Garda Naţională de Mediu a desfăşurat un control în premieră în Portul Constanţa care a vizat activităţile economice ce pot afecta calitatea factorilor de mediu (aer, sol, apă) şi pot degrada ecosistemul marin al Marii Negre. În acest context, 3 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General au efectuat 11 acţiuni de inspecţie şi control cu caracter inopinat şi operativ la agenţi economici care desfăşoară activităţi cu posibil impact asupra mediului în Portul Constanţa”, a transmis, luni, Garda Neaţională de Mediu.

Conform sursei citate, s-au impus cinci sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 320.000 de lei, și s-a dispus suspendarea activității unui agent economic pentru neconformitate cu legislația de mediu. Aceasta a inclus absența documentelor de reglementare în ceea ce privește protecția mediului, nerespectarea prevederilor actelor normative în posesia sa și încălcări ale regimului deșeurilor, precum lipsa unor spații special amenajate pentru stocarea acestora.

”O situaţie specială a fost aceea a unui agent economic care desfăşură activităţi de dezmembrare ambarcaţiuni fără a deţine acte de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 60.000 lei şi măsura complementară de interzicere a activităţii”, a mai transmis Garda de Mediu.”

Inspecțiile și controalele în Portul Constanța vor continua în următoarea perioadă, cu accent pe agenții economici care desfășoară activități cu potențial impact asupra mediului și care ar putea afecta ecosistemul costier al Mării Negre.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor