logo
RNTV Live

Revoltă în fotbalul românesc după vicierea de rezultat suferită aseară de Petrolul – DECLARAȚII INCENDIARE

e384974c-0e4f-4156-8dd9-bdf02db6c0a0
Ștefan Petre

Maniera oribilă în care brigada condusă de Istvan Kovacs a oficiat meciul dintre CFR Cluj și Petrolul Ploiești, câștigat de gazde doar cu ajutorul „fluierașilor”, reacțiile acide nu au întârziat să apară în lumea fotbalului românesc.

Președintele Petrolului, Claudiu Tudor, a luat atitudine împotriva arbitrilor din meciul de aseară și a declarat, la GSP Live:

„Pentru noi nu e o dimineață bună. Este cu atât mai frustrant cu cât i se spune clar în cască că este penalty, iar el întreabă: «Pentru Petrolul?». Asta e ceva grav, nu se poate să mergi mai departe și să închizi ochii la așa ceva. Nu ai voie!

Nu ai voie să îi dai meciuri în Europa acestui mare arbitru când se întâmplă așa ceva. Să întrebi dacă e «Pentru Petrolul?»… Sunt filmări în care se vede că întreabă. Păi pentru cine să fie, pentru Panathinaikos?

Așa ceva nu se poate, e ceva grav ce s-a întâmplat. Nu ai cum să faci așa ceva! Am pierdut un punct, nu contează, dar nu vrem așa ceva! Nu vrem nici pentru noi! Pentru mine e clar că Mladinovici (n.r. – arbitrul VAR) l-a anunțat, i-a spus că a fost fault.

Încă ceva: el își ia baremul de arbitraj pentru ce a făcut aseară? E posibil așa ceva, ca acest arbitru să-și ia baremul? Merită să-l ia? Când faci un meci varză, tu iei banii și mergi acasă? Iar noi plângem? Copiii noștri plâng, tu du-te acasă cu banii, la copiii tăi!”

„Eu nu pot să mă uit la meciurile arbitrate de Istvan Kovacs. Am vorbit cu duritate ieri (n.r. – luni) de Sebastian Colțescu, dar de acest Istvan Kovacs am vorbit mereu.

Este un arbitru tâlhar! Știu ce spun, ce s-a întâmplat, cum era trimis la înaintare, cum înainte de meciuri stătea la secretarul general al FRF la un meci Astra – FC Vaslui, deci omul era clar în siajul CFR-ului.

Am văzut acum că a ieșit și Balaj să explice faza. Dacă nu aveți nimic cu arbitrii, spuneți, bă, să nu mai greșească!” a spus și fostul arbitru Adrian Porumboiu, la aceeași emisiune.

Toți știu, dar nimeni nu mișcă nimic. Ce vreți, să avem fotbalul curat? Asta e România.

Eu nu pot să închid ochii la măgăriile pe care le face Kovacs. E arbitru internațional, dar nu mă uit la meciurile lui.

Numai când îl văd cât de îngâmfat e și câte relații a avut cuCFR… Nu-l mai dați, mă, la meciurile CFR-ului! Spun asta de 4-5 ani. Dar l-au dat mai departe. De ăsta (n.r. – Sebastian Colțescu) am zis să nu-l mai dea la FCSB, că sunt și alți arbitri.

Băgați-i, mă, pe ăia tineri! Ăla a dat șpagă și noi zicem că vrem să facem curățenie?! E o societate bolnavă, în care banul și șpaga primează. Istvan a păstrat vechile relații. Le rămâne în ADN treaba asta.

De CFR am mai vorbit. Despre Varga (n.r. – Ioan, patronul lui CFR Cluj) nu am niciun fel de date, dar ce făceau înainte… Ăsta sărbătorea titluri cu șampanie. Când lua șampania era acolo. Nu l-a văzut Mureșan (n.r. – Iuliu, fost președinte la CFR Cluj) niciodată? Când săreau dopuri la șampanie nu era și Kovacs acolo?

Adrian Porumboiu

Și Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a reacționat dur la vederea celor petrecute în meciul din Gruia:

„Ce s-a întâmplat aseară e incredibil! Au fost două penalty-uri clare pentru Petrolul. Primul, la Musi, s-a dus și i-a luat picioarele. Bun, a trecut cu vederea, VAR nu există, dar al doilea… De ce îl mai trimite pe Kovacs la meciurile CFR-ului?! Nu-ți vine să crezi ce se întâmplă!

Băi, dar știi ce? Le dau totuși un sfat: să-l delege și la noi pe Kovacs dacă vor să ia titlul (n.r. – CFR). Altfel nu pot lua titlul. În mod normal… Kovacs ce să mai caute la noi, să ne arbitreze? E recuzat de mult de FCSB. Dar să-l dea, mă, la noi, că tot luăm titlul! Să-l dea Vassaras pe Kovacs la meciurile noastre!”

Sută la sută vom face demersurile la FRF pentru a-l recuza pe Istvan Kovacs, să nu mai arbitreze meciurile Petrolului! O să studiem acest plan, să fie sută la sută legal. Oricum, hârtie oficială vom face. Apoi, vedem mai departe la UEFA, la FIFA, vom merge pe toate căile legale.

Important este ca el să plătească, să nu fie «mascat», adică să fie protejat. Să stea câteva etape aici și să i se dea meciuri prin Arabia Saudită. Ar fi un gest de decență să iasă public, să recunoască faptul că a greșit, cu toate că tot nu va schimba nimic. Noi știm clar că a fost intenție.

În plus, la golul CFR-ului, nu am înțeles ceea ce a făcut tușierul, Marinescu. A ridicat fanionul și a acordat fault, i-a spus ”centralului” că e fault, deși nu a fost vorba de așa ceva. Din acea fază, a ieșit singurul gol!

Claudiu Tudor, președintele Petrolului

Sursă: Gazeta Sporturilor

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor