Cand Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila “Pavel Zaganescu” de la Boldesti si-a deschis portile pentru prima data ei au pasit timid. Astazi, la 35 de ani distanta au repetat experienta, insa cu multe emotii. Prima promotie de salvatori iesita din aceasta institutie de invatamant a organizat o revedere. Intr-un cadru festiv, fostii elevi au defilat in formatie, si au depanat amintiri, care le vor ramane mereu vii, despre debutul in aceasta cariera.

Au dat onorul, asa cum se intampla si acum 35 de ani. Atunci paseau timid spre o victorioasa cariera de pompieri, insa ceea ce a marcat evenimentele de acest fel, de atunci, si de acum au fost emotiile revederii Scolii de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila “Pavel Zaganescu” de la Boldesti. Sunt prima generatie care s-a asezat in banci, pentru a deprinde tainele de salvator.

Cu ei abia sosoti, la inceputuri, scoala se cladea pas cu pas. Terenul pe care se construise cladirile era usor ,usor transformat intr-un adevarat poligon de pregatire. Fiecare dintre elevii de atunci au pus umar la dezvoltarea unui loc in care ani de-a randul au invatat zeci de generatii.

Primii elevi ai scoli au fost placuti surprinsi sa revada autospeciale pastrate in institutie, pe care au lucrat si au invatat in anii de scoala.

Alaturi de fostii elevi a fost si familia. Multi au copiii care au continuat cariera parintilor.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *