Vremea frumoasă i-a adus pe ploieșteni la Hipodromul din Ploiești. Reuniunea Manole Filitti a adus în fața spectatorilor curse de trap și galop. Premierea a fost făcută de istoricul Georgeta Filitti, cetățean de onoare al municipiului Ploiești, soția lui Manole Filitti, reîntemeietorul Jockey Club.

Aproximativ 500 de spectatori au venit,duminică, la Hipodromul din Ploiești pentru a asista la Reuniunea Manole Filitti, eveniment care poartă numele fondatorului Jockey Club, club destinat iubitorilor de galop din România. 

Viceprimarul Daniel Nicodim a asistat la reuniunea hipică alături de istoricul Georgeta Filitti, cetățean de onoare al municipiului Ploiești. 

„Am avut trap și galop și sunt bucuros că alături de mine a fost doamna Georgeta Filitti, istoric, cetățean de onoare al municipiului Ploiesti. Tradiția hipică reînvie aici și sunt bucuros că ploieștenii încep să aprecieze aceste evenimente”, ne-a spus viceprimarul Daniel Nicodim

Istoricul Georgeta Filitti a fost extrem de încântată de reuniunea hipică organizată în onoarea soțului său, criticând ironic faptul că Bucurestiul nu are un hipodrom. 

„Dacă la București mișcarea hipică lipsește cu desăvârșire, mă bucur că la Ploiești avem astfel de evenimente. Este un început, un început frumos și vă spun doar că trebuie să mergeți înainte. Calul înseamnă eleganță și mă bucur că Jockey Club are o activitate atât de frumosă
„, ne-a declarat Georgeta Filitti.

Prezentă pentru prima oară la Hipodromul din Ploiesti, Georgeta Filitti a mărturisit că speră ca manifestările hipice de aici să fie la fel de elegante ca în alte state europene. 

„Este prima oară când vin la Hipodromul de la Ploiești. Este o locație minunată, o activitate interesantă, dar sper ca ceea ce se întâmplă aici să devină o mișcare elitistă, să vedem eleganța participanților. Vă spun doar: nu renunțați. Încet, încet, Hipodromul de aici își va recăpăta gloria de odinioară”, ne-a mai spus Georgeta Filitti.

Premiul „Manole Filitti” la Galop i-a revenit unuia dintre favoriţi, Mister Five Euro, condus de bulgarul Valentin Atanasov.
Şi Premiul „Manole Filitti” la Trap a avut parte de un câştigător scontat, armăsarul Nelson, condus de Adrian Marciu, reuşind să se impună pe ultimii metri – decizia luându-se după studierea fotofinish-ului.


Cele două festivităţi de premiere au fost oficiate de soţia lui Manole Filitti, istoricul Georgeta Mariana Filitti, Cetăţean de Onoare al Municipiului Ploieşti şi Membru de Onoare al Academiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *