Un bărbat în varstă de 49 de ani, din comuna Valcănești, a fost reținut de către polițiștii din orașul Plopeni pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care tăierea ilegală de arbori și sustragerea de sub sechestru a materialului lemnos.

Recent, polițiștii au intervenit în urma sesizării cu privire la o cantitate de material lemnos abandonată pe DC 11, în comuna Valcănești. La fața locului, au identificat un atelaj hipo care transporta material lemnos, condus de bărbatul în cauză. Verificările au relevat că lemnul abandonat provenea din pădurea particulară de la punctul Vârf și cantitatea totală măsurată era de 1,5 metri cubi.

Materialul lemnos și atelajul au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Cu toate acestea, la data de 16 ianuarie, polițiștii au fost informați că atelajul și materialul lemnos au fost sustrase de sub sechestru.

Din cercetări, a rezultat că proprietarul atelajului a pătruns ilegal în locul unde se afla bunul, sustrăgându-l. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În acest context, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *