logo
RNTV Live

Reținut de polițiștii prahoveni după săvarșirea mai multor furturi din spălătorii auto self-service

Reținut de polițiștii prahoveni după săvarșirea mai multor furturi din spălătorii auto self-service
Erika Stoica

Polițiștii Secției Rurale Florești au efectuat ieri o acțiune de identificare și reținere a unui bărbat în vârstă de 30 de ani, suspectat de comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Faptele au avut loc în perioada 19 decembrie 2023 – 05 ianuarie 2024, cand persoana în cauză ar fi distrus încuietorile panourilor de comandă ale mai multor spălătorii auto self-service și ar fi sustras sume de bani din boxe și din aparatele de aspirare. Prejudiciul total estimat se ridică la aproximativ 5.700 de lei.

În prima situație, în noaptea de 19 decembrie 2023, individul ar fi acționat asupra unei spălătorii auto din comuna Filipeștii de Târg, unde ar fi provocat distrugeri la trei panouri de comandă și ar fi sustras bani din două boxe și dintr-un aspirator, generând un prejudiciu de aproximativ 2.600 de lei.

Ulterior, în aceeași perioadă, tânărul ar fi acționat și în municipiul Ploiești, distrugând două panouri de comandă și sustrăgând sume de bani din boxe, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.600 de lei.

Pe data de 5 ianuarie 2024, folosind același mod de operare, suspectul ar fi săvarșit o altă faptă într-o spălătorie auto din comuna Filipeștii de Târg, producand un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

În urma investigațiilor, polițiștii au identificat și reținut persoana bănuită, un tânăr de 30 de ani din municipiul Moreni. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat unității de parchet pentru luarea unei decizii cu privire la măsura preventivă.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal deschis pentru infracțiunea de furt calificat în formă continuată, iar autoritățile își propun să aducă pe deplin în fața justiției pe cel bănuit de comiterea acestor fapte.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor