Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, precum și fostul edil al localității au fost plasați sub control judiciar în cadrul dosarului deschis de anchetatori, în urma incendiului tragic de la Ferma Dacilor. În aceeași cauză, a fost reținută și sefa de la urbanism, cea care ar fi semnat documente astfel incat pensiunea din Tohani sa isi desfasoare activitatea. La iesirea de la audierile care au avut loc la  Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova actualul primar din Gura Vadului a declarat ca este nevinovat.

Audierile incepute inca din timpul zilei, la Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova, au fost incheiate dupa ora 21.00. Primele masuri s-au luat in cazul Laurei Luiza Anghelina, care era pusa sa se ocupe de urbanism, in Gura Vadului, inca din mandatul fostului primar, Constantin Lungu, adica din 1 martie 2018. In cazul acesteia a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore. Dupa alte cateva ore de audieri procurorii stabileau ca primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, precum și fostul edil al localității, Constantin Lungu, sa fie plasați sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile.

Desi Marius Nicolae Sora, primarul din Gura Vadului, considera ca nu se face vinovat cu nimic in privinta neregulilor identificate la Ferma Dacilor ancheta sustine contrariul. Procurorii spun că documentele de la Ferma Dacilor au fost facute incalcand prevederile legale, inclusiv ale Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții. Incendiul de la Ferma Dacilor, in a doua zi de Craciun a dus la pierderea a opt vieți omenești, dintre care cinci adulți și trei copii și distrugerea clădirii. Potrivit anchetatorilor,sursa probabila a incendiului “efectul termic al curentului electric” se leaga de neregulile privind siguranța la incendiu și nerespectarea normativelor. In plus, procurorii au descoperit că la nivelul primăriei au fost eliberate două certificate de atestare a edificării si extindere a construcției, care au furnizat informații eronate sau au omis să verifice îndeplinirea condițiilor legale.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *