Polițiștii și procurorii au destructurat o rețea de traficanți de canabis, formată din zece cetățeni români. Un număr semnificativ din suspecți au fost prinși în flagrant în județul Dâmbovița, în timp ce încercau să vândă 20 de kilograme de canabis. Totalul cantității de droguri descoperite de anchetatori a ajuns la 33 de kilograme, inclusiv într-o fermă.

Operațiunea a fost derulată pe 26 octombrie, de către polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, având ca scop destructurarea unei rețele de traficanți de droguri care opera în municipiul Târgoviște. În cadrul acestei operațiuni, au fost reținute zece persoane suspectate de trafic de droguri, în timp ce încercau să vândă o cantitate semnificativă de substanțe interzise pe piața neagră din București.

Echipele de poliție au efectuat investigații amănunțite pentru identificarea și documentarea activităților desfășurate de membrii grupării de traficanți.

În urma acestei acțiuni, cinci persoane au fost prinse în flagrant în timp ce încercau să comercializeze o cantitate semnificativă de droguri, punând astfel capăt activităților lor ilegale.

Ulterior, au fost efectuate 12 percheziții la locații considerate implicate în activitățile ilegale ale rețelei de traficanți. În total, au fost descoperite și ridicate aproximativ 33 de kilograme de canabis, întrerupând astfel aprovizionarea ilegală a pieței cu acest drog. În cadrul perchezițiilor au fost descoperite și telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum și alte mijloace de probă.

Pe 28 octombrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost informat cu privire la propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor zece persoane reținute.

Operațiunea a beneficiat de suportul de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. La activitățile desfășurate au participat polițiști din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, precum și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Sursă: stiripesurse

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *