Shein, gigantul de modă rapidă cu legături în China, a depus în mod confidențial documentele pentru o ofertă publică inițială la Londra, în contextul reacțiilor adverse din SUA, a declarat pentru CNBC o persoană familiarizată cu situația!

Persoana a solicitat anonimatul pentru a putea discuta liber despre discuții confidențiale. Shein a depus în mod confidențial o ofertă publică inițială în SUA în noiembrie, dar s-a orientat către Londra după ce nu a obținut sprijinul parlamentarilor americani.

Legislatorii din SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea muncii forțate în lanțul de aprovizionare al Shein și la folosirea unei scutiri de la legea fiscală americană, cunoscută sub numele de minimis.

Această prevedere scutește de taxe de import pachetele evaluate la mai puțin de 800 USD și le exceptează de la anumite nivele de supraveghere vamală, menite să asigure că articolele din regiunile interzise nu intră în țară.

Surse informate au declarat pentru CNBC că Shein ar prefera totuși să se listeze în SUA, iar depunerea documentelor la Londra nu garantează o ofertă publică inițială acolo.

Shein a cerut anterior aprobarea Chinei pentru a se lista în SUA. Nu este clar dacă Beijingul a aprobat listarea la Londra. Shein a refuzat să comenteze pentru CNBC.

Reuters a raportat inițial că Shein a depus documentele confidențial la Londra. Înființată în China, Shein a depus eforturi mari pentru a se poziționa ca o companie „globală”, mutându-și sediul în Singapore în 2021.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a lanțului său de aprovizionare rămâne în China, iar faptul că a trebuit să solicite aprobarea Beijingului pentru a deveni publică în SUA indică faptul că autoritățile de reglementare o consideră o companie chineză și ar putea exercita control asupra operațiunilor și datelor sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *