Restrictii la Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti.  In urma valului mare de donatori veniti dupa ce valoarea bonurilor acordate a crescut la 280 de lei, angajatii centrului au fost nevoiți sa selecteze persoanele care pot dona. Acest lucru se face in functie de cererea de sange din spitale.

De la 1 ianuarie, valoarea cardului de masă primit de cei care donează sânge a fost majorat de 66,99 lei la 280 de lei. Așa se face că centrele de transfuzie sanguină au fost luate cu asalt de donatori și fost nevoie de impunerea unor restricții.

Cererea de sânge este diferită, de la o zi la alta. Astfel ca, zilnic, pe pagina de facebook a centrului de transfuzie, se anunta ce grupe de sange sunt necesare. Mai mult, donatorii primesc dimineața bonuri de ordine. Sunt acceptați cu prioritate donatorii fideli din ultimii 5 ani pe care angajații centrului s-au bazat până acum.

Măsura luată li se pare donatorilor una corectă.

În primele zile ale anului, s-au înregistrat cu 150 de donatori mai mult față de aceeași periodă a anului trecut. La centrul din Ploiești s-au făcut în 2023 aproximativ 20.000 de donări de sânge.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *